Gospels overtuigen alleen als je zingt vanuit je hart…

Gospels zing je vanuit je gevoel. Wij geloven in de inhoud van de teksten die we zingen. Het verhaal van God brengt ons aan het zingen. Het geeft ons hoop en dimensie in ons leven. Uitzicht. Het zet ons in beweging. Onze liederen vertellen een boodschap die we met je willen delen. Een boodschap die ons inspireert. Wellicht jou ook.

Zingen zet ons in beweging!

‘Or Tamim bestaat sinds 1982. We zingen in kerkdiensten, bijeenkomsten, maar ook events zoals Gospelimpuls.

Een aantal leden verteld waarom zij zingen bij ‘Or Tamim.

Als we zingen dan heb ik echt het gevoel dat God ons draagt en dat maakt me blij. Ik merk aan de mensen om me heen dat zij hetzelfde ervaren. Zuiver licht dus.

Willem Ijmker – tenor

‘Zingen is twee keer bidden’, zei Augustinus ooit. Ik voel dat echt zo!
En: je kunt je nog zo moe voelen of een rotdag hebben gehad: als je zingt komt alles goed! Een onderzoek heeft dit zelfs bewezen!

Esther Zegers – speelt viool, zingt alt

“Zingen is goed tegen stress en verhoogt de weerstand. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Frankfurt.
Voor het onderzoek werden leden van een koor gevraagd bloed af te staan. Hun bloed werd onderzocht en daaruit bleek dat de concentratie immuunglobuline A (proteïnen die als afweerstof werken) en de hoeveelheid cortison (een hormoon tegen stress) toenemen bij het zingen. Door te zingen wordt ook de adem gestimuleerd en dat is goed voor de bloedsomloop. Ook het plezier in het zingen werkt stressverlagend.”

Zingen is goed voor je gezondheid en geeft positieve energie. Het sterkt mijn geloof door dit samen te doen met deze lieve ‘Or Tamimers. Daar wordt ik blij van, en dat geeft me een warm gevoel.

Jeanet de Vries – Alt

Zingen sterkt mijn geloof. Als je samen zingt voel je de verbondenheid. De liederen drukken emoties uit: geloven komt van binnenuit. Zingen geeft je energie, het maakt je hoofd leeg en ik word er gelukkig en blij van.

Edith de Jonge – alt

Voor mij is ‘Or Tamim de vreugde om met een enthousiaste groep mensen samen te zingen. Om de mensen, door de liederen, te inspireren en ze een stukje geloof, hoop en liefde mee te geven.
Het is fijn om te zien als mensen met een blij en goed gevoel naar huis gaan.

Marije Schriever – sopraan